DİKKAD’dan bayanlara baharat yetiştiriciliği eğitimi
Dicle Kırsal Kalkınma Yerel Eylem Grubu (DİKKAD), alanında uzman akademisyenlerle çeşitli meslek dallarıyla ilgili eğitim vermeye devam ediyor.
DİKKAD tarafından düzenlenen programda Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde görevli Profesör Doktor Özlem Tonçer tarafından Dicle’deki birçok bayana baharat yetiştiriciliği eğitimi verildi.
Ülkemizin bitkiler açısından çok zengin olduğunu belirten Profesör Doktor Özlem Tonçer, “Kekik, ada çayı, çörek otu, kişniş; bu tarz baharatlar bölgemiz için yetiştirilmesinde uygundur. Yaptığımız araştırmalar da bunu gösteriyor. Baharatların bazılarının yabanisi de var. Bu da yabanisinin bulunması demek, tarımının da başarıyla yapılabilmesi anlamına geliyor. Ülkemiz bitkiler açısından çok zengin. Hakeza bölgemizde de birçok tıbbi bitkinin bulunduğunu biliyoruz. Çeşitli üniversite ve GAP tarımsal araştırma kuruluşlarında yapılan çalışmalar da bunu doğrular niteliktedir. Dolayısıyla bölgemiz birçok tıbbi bitkinin kaliteli bir şekilde yetiştirilme potansiyeline sahiptir” dedi.
Eğitimden sonra katılımcılar Dicle Öğretmenevi’nde yemekte bir araya geldi. Buradaki buluşmaya Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, İlçe Jandarma Komutanı Osman Öztürk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Ödoğlu, Dicle Kırsal Kalkınma Grubu Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Mehmet Şahinoğlu, DİKKAD Müdürü Rıdvan Bal ve baharat yetiştiriciliği hakkında eğitim alan çok sayıda bayan katıldı.
Öğretmenevindeki buluşmada, ilçede yapılabilecek tarımsal projeler konuşuldu. Profesör Doktor Özlem Tonçer’in verdiği baharat yetiştiriciliği eğitimi 22 ile 24 Haziran tarihleri arasında olmak üzere, üç gün sürecek.