Dolar 34,2207
Euro 37,1313
Altın 2.984,11
BİST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 20°C
Parçalı Bulutlu
Diyarbakır
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Dicle Halk Eğitimi Merkezi’nde “Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor” etkinliği düzenlendi

Dicle Halk Eğitimi Merkezi’nde “Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor” etkinliği düzenlendi
14 Şubat 2020 14:51
1.079
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün “Ustalar kursiyerlerle buluşuyor” etkinliği, Diyarbakır Dicle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından milli kültür değerlerin korunarak yeni kuşaklara aktarılması ve tanıtılması amacıyla başlatılan “Ustalar kursiyerlerle buluşuyor” projesi kapsamında, Diyarbakır Dicle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde “Ev Tekstili Ürünleri Hazırlama (sepet örücülüğü) Kursu” öğretmeni ile buluşma etkinliği gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, gerçekleştirilen etkinlikte, El Sanatları Öğretmeni Mine Demirboya, Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticileri ve kursiyerleriyle buluştu. Mine Demirboya’nın kurs sınıfını ziyaret ederek bambu işçiliği ile ilgili bilgi alan kursiyerler, bambudan yapılan el sanatlarının nasıl yapıldığını inceledi.

Bambu işçiliğinde kullanılan malzemeleri ve bambu ürünlerinin yapım aşamalarını anlatan Mine Demirboya, mesleki tecrübelerini uygulamalı olarak gösterdi.

Yük taşımak için kullanılan sepetlerin modernize edilerek küçük süs eşyalarının yanı sıra kirli, oyuncak ve meyve sepetlerine dönüştürüldüğü kursta, bambu ağacı dalları kullanılıyor. Kursiyerlerin ellerinde kolaylıkla şekil alabilmesi için bir süre suda bekletilen çubuklardan çeşitli ürünler ortaya çıkıyor.

Dicle Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Sabır, geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve yaygınlaştırılması için “Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor” projesinin oldukça önemli bir proje olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.