Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır 35°C
Az Bulutlu
Diyarbakır
35°C
Az Bulutlu
Paz 35°C
Pts 35°C
Sal 36°C
Çar 35°C

DOÇ. DR. IŞIKDOĞAN’DAN DİCLE’DE “DİNİ TEBLİĞDE İLETİŞİM” SEMİNERİ

DOÇ. DR. IŞIKDOĞAN’DAN DİCLE’DE “DİNİ TEBLİĞDE İLETİŞİM” SEMİNERİ
23 Ocak 2020 23:19
448
A+
A-

Dicle İlçesi Yeni Cami Konferans Salonu’nda verilen seminer, İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Davut Işıkdoğan tarafından, “İletişim Kavramları ve Değerlerimiz, İletişime Farklı Esas / Bakış” gibi birçok konu başlıkları altında verilen seminere, Dicle İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın ve ilçede görevli çok sayıda imam katıldı.

Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Davut Işıkdoğan, Dicle İlçe Müftülüğü’nün davetlisi olarak, ilçede görevli imamlara, “Dini Tebliğde İletişim” konulu seminer verdi.

Konuşmasında iletişimde sıdk/doğruluğun önemini de anlatan Doçent Doktor Davut Işıkdoğan, “Her sözümüz doğru olmalıdır. Hadis doğru mu, doğrudur. Her doğrunun söyleneceği bir yer vardır. Bunlar bizim için iletişimin temel kurallarındandır. Her doğrunun zamanı var, mekanı vardır. Bunlara bakmak lazım. Karşılık beklemeden anlamaya, anlatmaya, anlaşılmaya çalışmak lazım. Muhabbet konusunda, gerçek manada sevgi ilerişimin devamının teminatıdır. Allah için sevmek lazım. Ahde vefa; iletişimde, hayatın tamamında Allah rızasını tahsil etmektir. Allah’ın rızasını tahsil etmek, yapılan iyiliği unutmamaktır, Allah’ı sevmektir, O’nun Resul’ünü sevmektir. O’nun Resul’ünü sevmek O’nun yaşadığı gibi yaşamaktır” dedi.

“İletişimin ana dili Kur’an-ı Kerimdir”

Tevazunun, iletişimde tüm engelleri ortadan kaldıran ana unsur olduğunu belirten Doçent Doktor Işıkdoğan, “Bütün engelleri ortadan kaldırmak, iletişimdeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Kavl-i Leyyin konusunda yumuşak dil kullanmak, sözü yumuşatmak, muhatabı rencide etmemek lazım. Rabbini bilen, nefsini bilir. Enaniyet; doğru bakan gözü, müstakim aklı ve nurani kalbi yanıltır. Yanlış anlaşılmaları doğurur. Çünkü gözlük yanlıştır. Tüm ortamlarda iletişimi bozan ve ömür boyu süren bir hastalıktır. İletişim vasıtaları çok ama konuşulacak dil yok. Söylenecek söz çok, dinleyecek kimse yok. Etkilemek adına abartmak, yalana eşdeğer yanıltıcı sonuçlar üreten bir iletişim sorunudur. Lafız kalınlaştıkça, mana incelenir. En güzel söz karşıdakinin anladığı sözdür. Nefis devreye girdiğinde, iş bozulur. Başkasının hakkında sürekli kötü düşünmek, iletişimi bitiriyor. İnsanın yaratılmış varlıklarla iletişiminin en önemlisi insandır. İnsan seçilmiş varlıktır. Allah onu sevmişse, o bizim için de seçkindir. İletişimin ana dili Kur’an-ı Kerimdir, kitaptır” dedi.

Seminer daha sonra soru cevapla devam etti. İlçe Müftüsü Mehmet Sani Akın, semineri veren Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Davut Işıkdoğan’a plaket verdi.

İlçe Müftüsü Akın, semineri veren Doç. Dr. Davut Işıkdoğan’a ve seminere katılan imamlara teşekkür etti.

Seminer toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.